Головна » 2016 » January » 23 » День Соборності музейники відзначили показом виставки
13:29
День Соборності музейники відзначили показом виставки
День Соборності музейники відзначили показом виставки

   З нагоди Дня Соборності України в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка 22 січня, відбулися урочисті збори, святковий концерт і показ тематичної виставки, у створенні та представленні якої взяли участь науковці Волинського краєзнавчого музею. Про це повідомляє “Волинська правда”.

   Директор обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк розповів, що працівники музею організували виставку, яка б нагадала лучанам події дворічної давності, коли у ці січневі дні відбулися перші розстріли майданівців.

   “Січневі події 2014 року перегукуються з подіями січня 1919 року, тому що Акт злуки готувався з 1918 року, а відбувся лише тоді, коли встав народ, зробив ланцюг між Львовом і Києвом і лише тоді між Західноукраїнською народною республікою і УНР був підписаний договір і була проголошена єдність українських земель. Події січня – лютого 2014 року на Майдані це також прагнення народу до демократичних змін”.

   Анатолій Силюк розповів, що речі, які привезли з київського майдану, уже стали раритетами і реліквіями. “Зокрема тут представлена каска бійця волинської сотні, яка пробита декількома кулями, Євангеліє, яке читали в моменти затишшя на Майдані, кулі, саморобні прилади для оборони, навіть, бруківка із вулиці Грушевського. Знамено українське, що було на, так званій, “ялинці Януковича”, яке провисіло до липня 2014 і наші музейні працівники в останній момент зуміли зняти його і підпільно вивезти для нашої експозиції. Тут кожний предмет є раритетом, речі, які пробуджують у багатьох спогади”.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 739 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]