Головна » 2015 » November » 12 » „День Синички” в обласному музеї
16:16
„День Синички” в обласному музеї
„День Синички” в обласному музеї

   12 листопада у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбулась екологічна година „День Синички” до початку всеукраїнської екологічної операції „Зустріч зимуючих птахів” − облаштування місць підгодівлі осілої орнітофауни у холодний період року. У цей день відмічається день пам’яті святого Зіновія, якого в народі називають Синичником. Саме у цю пору синички збираються у зграї і прилітають із лісів до осель людини. По їх прильоту прогнозували прихід холодів. Про корисність цих веселих пташечок говорить народна приказка „Буде більше синиць – буде менше гусениць”.

   Учасники заходу, вихованці старшої групи дитячого садочка № 6, здійснили цікаву мандрівку по відділу природи, прослухали захопливі і повчальні історії про осілих і зимуючих птахів: синичок, горобців, дятла, сойку, грака, ворону, крука, сороку, щиглика, королька, сову, тетерука, рябчика, снігура та ін.

   Під керівництвом працівників музею діти вивчили правила підгодівлі наших пернатих друзів, познайомились з їх гастрономічними уподобаннями, а також повісили годівничку із написом „Смачного!” та шматочки сала для синичок у музейному садку.

   На пам’ять про відвідування музею кожний юний еколог отримав пташечку-орігамі і пам’ятку „Чим годувати птахів взимку”.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 803 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]