Головна » 2014 » June » 11 » День музею у школі села Боратин.
16:48
День музею у школі села Боратин.
День музею у школі села Боратин.

   11 червня 2014 року у ЗОШ І-ІІІ ступеня села Боратин Луцького району проведено День музею, під час якого працівниками Волинського краєзнавчого музею для учнів 2 – 8 класів було прочитано три лекції: «Цікава нумізматика», «Традиційні Волинські рушники» і «Пророк оспіваний землею».

   Учні 2-3-го класу з розповіді наукового співробітника Олександра Матейчука «Цікава нумізматика» мали можливість дізнатись про історію виникнення монет, еволюцію розміру і форм нумізматичних предметів різні історичні періоди в різних країнах світу.

   Для учнів 4-5-го класів під час лекції «Традиційні Волинські рушники» завідувачкою відділу етнографії Людмилою Мірошниченко було представлено понад 20 етнографічних пам’яток кінця ХІХ – початку ХХ ст., виконаних різною технікою ткання і декорування. Показані основні сюжети волинських рушників: «дерево життя», «птахи», антропоморфні зображення (люди), геометричні візерунки, розказано про призначення рушників у побуті й обрядах. Також розповідалося про майстрів-вишивальниць і вишивання на сучасному етапі.

   Учням 7-8 класів старший науковий співробітник Марія Філонюк розповіла про Т.Г.Шевченка, 200-річчя від дня народження якого відзначається цього року на державному рівні. Дітям було представлені найцікавіші кобзарі з фондів Волинського краєзнавчого музею: «Запрещный кобзар» – 1918 року, кишенькове видання 1911 року та інші. Ознайомили учнів і з перевиданням щоденника Т.Г.Шевченка і твору «Заповіт» у перекладі різними мовами світу. Під час лекції прозвучали цікаві моменти з біографії Т.Г. Шевченка.

Олександр Матейчук,

науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 881 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]