Головна » 2021 » May » 21 » День і ніч серед сучасного мистецтва: Музей Корсаків долучився до Всеукраїнської акції
12:05
День і ніч серед сучасного мистецтва: Музей Корсаків долучився до Всеукраїнської акції
День і ніч серед сучасного мистецтва: Музей Корсаків долучився до Всеукраїнської акції

Людям підпалювали руки, їх залишали в темряві, змушували шукати квіти банана та танцювати під Modern Talking. Таким чином відвідувачі Музею сучасного українського мистецтва Корсаків долучилися до Всеукраїнської акції «Ніч музеїв». Журналістка Район.Луцьк Оксана Кашталян також там побувала:

Музей Корсаків спершу зустрів тишею і порожніми залами. Проте у великому залі на очі відразу потрапляли мольберти, розставлені півколом, та баночки з фарбою. Перший майстер-клас розпочався з запізненням на пів години, коли нарешті почали сходитися люди. Після короткого пояснення художники-початківці взялися за пензлі та почали малювати портрети у стилі кубізму і качечку.

«Я востаннє малював у школі. Це була карикатура на викладача», – поділився автор диво-птаха Ярослав.

Усі учасники цілком розкрили свій творчий потенціал і качечка вийшла достатньо кубічною.

Наступним пунктом програми, яку організувала громадська організація «Центр сучасного українського мистецтва Корсаків», були хімічні досліди в Музеї науки і техніки. До того часу кількість відвідувачів збільшилася, тому навколо столу з реактивами у напівтемряві зібрався маленький натовп. Для розігріву працівник музею підпалив п’ятигривневу купюру, а тоді неушкоджену відклав убік.

Після ще кількох наукових фокусів до столу покликали добровольців. Першій волонтерці намочили руки спеціальною піною і піднесли запальничку. Пів метровий вогняний язик на мить вирвався з долоні дівчини, освітив усе й погас. Більшість глядачів швидко вистроїлися в чергу, щоб і собі попідпалювати руки.

Весь цей час, окрім звичного рояля в Музеї сучасного мистецтва, відвідувачі могли грати на барабанах, бубнах, дитячому ксилофоні, піаніно та навіть на електрогітарі в Музеї науки і техніки. Люди активно цим користувалися. Протягом усього дійства за рояль сідали місцеві віртуози, а в кутку з барабанами й гітарою збиралися імпровізовані гурти, які й створювали музичний супровід обом музеям. Коли ж музиканти втомлювалися, працівник музею ставив оригінальні старі платівки з класичним роком на колекційному грамофоні.

Хімічні досліди були не останніми експериментами з хімією. Серед повної темряви у світлі червоної лампи людям показали наукову магію проявлення старих фотографій. З плівки, яку хтось віддав музею, на очах у відвідувачів з’явилися кілька чорнобілих весільних фотографій. Охочі теж могли спробувати проявити фото.

Любителі поезії зібралися в «Робітні» на літературну годину «Сходинка». Поети-початківці по черзі сідали на стілець під прожектором і читали власні вірші для вдячної аудиторії, яка складалася переважно з таких же поетів початківців та їхніх друзів. Були там і невпевнені спроби пера і майже сформований стиль, але ніхто не зустрів осуду.

Тоді настала, мабуть, найвеселіша частина програми – квест по всіх музеях AdrenalinCity. Учасників поділили на три команди, кожній з яких в телеграмі надсилали зашифровану локацію, яку команда мала відгадати і виконати там певне завдання, а підтвердження надіслати у відповідь. Близько години коридорами і парковкою бігали стурбовані люди, які намагалися зрозуміти, як серед книжок заховали срібний мольберт і що поєднує туристів і квіти банана.

Квест однозначно виявився досить пізнавальним для всіх учасників, особливо в частині орієнтування на місцевості, а на фініші учасників чекали призи. Найшвидші отримали сертифікати на 500 гривень в будь-який заклад AdrenalinCity та квитки в кіно. За словами одного з учасників, тепер вони зможуть безкоштовно поїсти. Інші два місця розділили між собою відповідно сертифікати та квитки в кіно.

«Було дуже весело і спортивно, бо ми багато бігали. Було цікаво, я нарешті побачила всі десять музеїв, які тут є, бо раніше не бачила жодного. Було справді дуже цікаво й інформативно», – поділилася враженнями учасниця Олена.

Найбільш очікуваним і традиційним для ночі музеїв заходом була екскурсія з ліхтариками. Вкотре в залах музею настала темрява, людям роздали ліхтарики і показали найбільші роботи в новому світлі.

Безпосередньо вночі відвідувачам показали бульбашкове шоу, а тоді запросили не перегляд фільмів.

Категорія: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків | Переглядів: 302 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]