Головна » 2015 » November » 20 » День Гідності та Свободи відзначили у Волинському краєзнавчому музеї
11:07
День Гідності та Свободи відзначили у Волинському краєзнавчому музеї
День Гідності та Свободи відзначили у Волинському краєзнавчому музеї

   У четвер, 19 листопада, Волинський краєзнавчий музей провів захід, присвячений Дню Гідності та Свободи.

   День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича.

   Захід розпочався з огляду виставки «Герої не вмирають!», яку створив відділ новітньої історії обласного музею одразу після буремних подій на Майдані, і яка постійно поповнюється новими матеріалами.

   Також гості заходу мали можливість особисто поспілкуватися з активістами Самооборони Майдану: Богданом Климчуком, Сергієм Рижковим, Олексієм Кушнєром, сотником 35-сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ» Павлом Данильчуком та пораненим, під час розстрілів Небесної Сотні, Олександром Нечипоруком. Хлопці поділилися спогадами про зиму 2013-2014 та побажали молоді бути активними та свідомими.

 

   На завершення, увазі учасникам заходу було запропоновано переглянути відео зі спогадами учасників Революції Гідності, які зібрали учасники проекту «Усна історія Майдану», Оксана Ярош та Леся Бондарук (Український інститут національної пам’яті). Адже усна історія є теж важливою у збереження пам’яті про події, які змінили життя української нації.

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 907 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]