Головна » 2017 » October » 11 » „Ця людина відстоювала інтереси України і, на жаль, поки що не шанована в українському краї”
10:31
„Ця людина відстоювала інтереси України і, на жаль, поки що не шанована в українському краї”
„Ця людина відстоювала інтереси України і, на жаль, поки що не шанована в українському краї”

На останній сесії облради Святослав Кравчук озвучив депутатське запитання до голови Волинської обласної державної адміністрації щодо реставрації пам’ятника В’ячеслава Липинського у с. Затурці Локачинського району.

"В травні цього року я вже звертався із депутатським запитом стосовно реставрації пам’ятника В’ячеславу Липинському. На жаль, в повному розумінні цього слова, отримав відписку: «Пам’ятник знаходиться на балансі Затурцівської сільської ради і вся ця проблема впирається в Затурцівську сільську раду. Питання співфінансування або фінансування відтворення цього пам’ятника, або оновлення буде винесено на чергову сесію Волинської обласної ради». З того часу пройшло 6 місяців, питання так і не виносилося", – наголошує депутат.

"Володимире Петровичу, це не проблема Затурців, а моя, Ваша, всіх депутатів і людей, які живуть на цій території. Ця людина відстоювала інтереси України і, на жаль, поки що не шанована в українському краї. Коли ми так шануватимемо своїх патріотів – далеко зайдемо", – звернувся Святослав Кравчук до очільника виконавчої влади області.

На депутатське запитання обласна рада отримала відповідь ОДА за підписом заступника голови Світлани Мишковець.

"Погоджуємося, що важко переоцінити внесок Вячеслава Липинського у справу досліження та грунтовного вивчення питань національної історії. Обласна державна адміністрація підтримує ініціативу щодо необхідності належного пошанування постаті відомого українського історика, політика, дипломата. Невід'ємною складовою увічнення пам’яті є створення та встановлення повноцінного монументу, який би становив художню та естетичну цінність, та відображав усю велич постаті людини, яка поклала своє життя на вівтар служіння Українській Державі.

В той же час, інформуємо Вас, що тимчасовий пам’ятник (погруддя) встановлений у 2002 році без технічної документації, з нетривкого матеріалу у с.Затурці Локачинського району не належить до об’єктів культурної спадщини. З огляду на вказані об’єктивні причини та природні фактори, він втрачає свій первісний вигляд та туристичну привабливість. Крім того, Затурцівською сільською радою було прийняте рішення від 24.03.2010 року №29/2 про демонтаж наявного погруддя з подальшим перенесенням на територію музею-садиби.

Оскільки в районі відсутні фінансові ресурси, необхідні для відновлення (реконструкції) або створення нового пам’ятника, обласна державна адміністрація готова порушити перед профільними комісіями Волинської обласної ради питання щодо виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації", – йдеться в реагуванні ОДА.

Джерело: Волинська обласна рада

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 541 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]