Головна » 2015 » November » 30 » Боєць повернувся з фронту
13:44
Боєць повернувся з фронту
Боєць повернувся з фронту

   Минулого тижня у Камінь-каширському народному краєзнавчому музеї відбулася зустріч із демобілізованим учасником АТО, легендарним «чорним прапорщиком» Василем Гупаликом.

   Боєць нещодавно повернувся із зони бойових дій, а тому в його пам’яті ще свіжі рани від пережитих жахіть. Василь Іванович, командир підрозділу 72-ої бригади, провів сотні боїв, знищив незліченну кількість одиниць ворожої техніки. Сьогодні він повернувся додому, але подумки все одно із своїми бойовими побратимами. До музею солдат завітав, щоб поділитися своїми спогадами, зокрема, із директором краєзнавчого музею Наталією Пась, переглянути експозицію, присвячену учасникам АТО. Він, зокрема, зауважив, що до представлених у ній експонатів, а це зброя, яка використовувалася під час ведення бойових дій, особисті речі, фото наших захисників на лінії фронту, варто додати пачку цигарок та запальничку.

   Зустрілися з героєм також начальник управління соціального захисту населення РДА Максим Демидюк, голова координаційного центру ветеранів АТО Богдан Пташник, Вячеслав Нестерук з районного військкомату та журналісти районного видання. В ході зустрічі обговорили проблеми, з якими найчастіше доводиться стикатися бійцям антитерористичної операції уже після повернення з війни. А це передусім оформлення статусу учасника бойових дій. Адже процедура ця у більшості випадків через бюрократизм та брак відповідної інформації затягується надовго. Також порушили питання соціального забезпечення. Зокрема, Максим Демидюк повідомив, що в районі освоюються бюджетні кошти, передбачені на придбання житла сім’ї загиблого Дмитра Герасимика. На черзі – важкопоранений Анатолій Устимюк. Проводиться оздоровлення бійців, які повернулися із зони бойових дій. Так 8 захисників перебувають чи вже повернулися із санаторїв, а на 6 ще чекає така приємна місія. Окрім того управління соціаьного захисту ініціює додаткове виділення коштів на зубопротезування. Поряд з цим передбачено 51 тис. 700 грн. з держбюджету на професійну реабілітацію учасників АТО. Тобто бійці, котрі взагалі ще не мають водійських прав або ж у котрих відкриті не всі категорії, можуть пройти професійну підготовку в Камінь-Каширській автомобільній школі ТСОУ (ДТСААФ).

Тетяна ПРИХОДЬКО

Джерело: Камінь-Каширська районна газета «Полісся»

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 1320 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]