Головна » 2014 » Лютий » 27 » 1 березня в Тустані стартує проект із сільського туризму „Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”.
14:30
1 березня в Тустані стартує проект із сільського туризму „Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”.
1 березня в Тустані стартує проект із сільського туризму „Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”.
ПРЕС-АНОНС
1 березня в Тустані стартує проект із сільського туризму "Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”



На початку березня Державний історико-культурний заповідник "Тустань” розпочинає проект "Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом”, який триватиме впродовж трьох тижнів у селі Урич, Сколівського району, Львівської області. В рамках проекту для місцевих мешканців відбудуться лекції про агротуризм та навчання народних ремесел ткацтва, бондарства і гончарства.
Проект "Територія можливостей. Розвиваємо регіон разом” був розроблений працівниками ДІКЗ "Тустань” як результат участі у семінарській програмі "ProMuseum: Розвиток ресурсної бази та модернізація музейної галузі України”. Основним завданням проекту є налагодження співпраці із мешканцями сіл Урич, Підгородці та Сопіт, заохочуючи їх займатись народними ремеслами та спільними із Заповідником зусиллями розвивати сільський туризм у регіоні.
У програмі проекту заплановані лекції по агротуризму, авторські зустрічі з митцями та майстер-класи народних ремесел. Місцем проведення є культурний центр "Хата у Глубокім” в селі Урич, у якому впродовж трьох тижнів житимуть майстри народних мистецтв, навчаючи своєму ремеслу. Наприкінці проекту буде організована виставка робіт, здійснених в рамках "Території можливостей”. Для слухачів лекцій по сільському туризму відбудеться ознайомча поїздка в комплекс агросадиб, а учасники навчальних майстер-класів зможуть відвідати Львівську національну академію мистецтв.
В суботу, 1 березня, о 16:00 відбудеться перша лекція на тему: "Туризм у селі. Що, де і як?”. У неділю заплановано знайомство із майстром ткацтва, який впродовж наступного тижня буде проводити майстер-класи у Хаті в Глубокім.



Організатори: ДІКЗ "Тустань”, ЛОГО "Тустань” в рамках проекту ProMuseum за підтримки МФ "Відродження”, МБФ "Україна 3000”, ГО "Український центр розвитку музейної справи”, ПАТ "Платинум банк”.
Партнери: ВГО "Бойківське етнологічне товариство”, Львівський інститут економіки і туризму, Львівська національна академія мистецтв, туристичний інтернет-каталог "Карпати.info”, інтернет-портал "Бойкосвіт”, ГО "Калиновий рай”.
Із детальною інформацією та програмою заходів можна ознайомитись на сайті Заповідника: tustan.ua.
Контакти: Ірина Білан, (093) 46 88 774
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 743 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]