Головна » 2014 » December » 8 » ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКОМ АТО ЛЕОНІДОМ КУРДЕЛЬЧУКОМ В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
14:37
ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКОМ АТО ЛЕОНІДОМ КУРДЕЛЬЧУКОМ В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.
ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКОМ АТО ЛЕОНІДОМ КУРДЕЛЬЧУКОМ В ІВАНИЧІВСЬКОМУ ІСТОРИЧНОМУ МУЗЕЇ.

   Такого тривожного і героїчного року історія нашої незалежності ще не знала. Ми стали свідками великих перетворень, що відбуваються у нашій країні. Багато наших земляків відстоювали свободу і гідність держави на Майдані. Війна на сході України забрала тисячі життів українських воїнів. За час проведення АТО не повернулося додому шестеро наших земляків – жителів Іваничівського району. Саме про них відкрито тематичну експозицію в Іваничівському історичному музеї під назвою «Пам’ятай про тих, хто все віддав для України». У музеї ведеться також робота щодо збору інформації та свідчень про земляків – учасників бойових дій, поранених, зниклих безвісти, полонених.

   Своїми враженнями поділився Леонід Курдельчук із села Старосілля, який завітав у музей разом із своїм земляком Юрієм Стугою, сержантом, командиром БМП 51-ї механізованої бригади.

   Леонід Курдельчук колишній офіцер спецпідрозділу МВС, нині учасник АТО, доброволець, снайпер 2-ї роти батальйону «Айдар», в якому є багато волинян. Серед них і Руслан Кашаюк з Іванич. Він є другим номером снайпера. 24-й штурмовий батальйон особливого призначення «Айдар» – єдиний з тих, які беруть участь в АТО, що входить до складу Збройних Сил України. Леонід з Русланом познайомились ще в грудні минулого року на Майдані під час революції гідності. На сході брали участь в боях біля Хрящуватої на Луганщині. Там під обстрілом провели 9 діб. Бойове хрещення прийняв під містом Щастя. Загострилася хвороба, лікувався у Польщі. Зараз перебуває вдома у відпустці, але планує їхати на схід провідати своїх. Зв'язався з волонтерами і отримав легковий автомобіль, амуніцію, яку планує відвезти на передову. Леонід Курдельчук презентував районному музею книгу «Домашняя жизнь русских царей», яку знайшов в розгромленому штабі сепаратистів. І ще, вірш-рукопис Сергія Майданного із Миколаївщини (псевдо – «Поет»), якого вже немає в живих, та фотоматеріали про бойові дії. Вірш присвячений Леоніду і має назву «Снайпер». А Руслан Кашаюк подарував у місцевий Свято-Покровський храм прострелений образок Пресвятої Богородиці, знайдений у боях біля Хрящуватої.

   У зоні АТО за єдину країну воюють різні за віком і національністю люди. Їх єднає спільна мета – боронити рідну землю і покращити життя українців. Люди жертвують своїм життям заради майбутнього з вірою у перемогу. І по іншому не може бути.

Лариса Куль,

директор Іваничівського історичного музею

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 1258 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]