Головна » 2018 » December » 27 » «Зима іде – свята веде»
12:50
«Зима іде – свята веде»
«Зима іде – свята веде»

Свят взимку є чимало і кожне з них цікаве, самобутнє, неповторне та багате своїми звичаями та обрядами, які найвиразніше представляють духовний світ українського народу. Для того, щоб поглибити знання учнів про народні вірування, традиції, пов’язані з новорічно-різдвяними святами, у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового провели вікторину «Зима іде – свята веде». Участь у ній взяли вихованці 3-А класу школи нашого містечка.

Під час першого завдання учасники команд розгадували загадки, відповідями на них були речі, страви, особи, атрибути відповідної тематики.

Також конкурсанти перевірили, чи знають вони колядки. Для цього їм організатори запропонували тексти цих пісень з пропущеними словами, на місце яких учні вписували правильно підібраний варіант. З поставленим завданням діти справились на відмінно.

Найцікавішим та захоплюючим для гравців стало розв’язання новорічно-святкового кросворду, адже, таке завдання вони виконували вперше. Хлопці та дівчата дали правильні відповіді майже на усі запитання та вправно розміщували літери на заздалегідь підготовленому шаблоні.

Після оголошення результатів конкурсних завдань, учасники отримали невеличкі подарунки та пообіцяли, що готуючись до прийдешніх свят, дещо з отримах знань обов’язково застосують у своїх домівках.

Алла Сахнюк,
науковий співробітник Торчинському народного
історичного музею імені Г. О. Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 475 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]