Головна » 2018 » November » 20 » «Жнива скорботи на Українських землях»
17:31
«Жнива скорботи на Українських землях»
«Жнива скорботи на Українських землях»

У науковій бібліотеці Волинського краєзнавчого музею під такою назвою розгорнуто книжкову виставку до 85-х роковин трагедії українського народу – Голодомору 1932-1933 років. Книжковий фонд бібліотеки музею налічує понад сотню книг на цю тематику.

Видання оприлюднюють архівні документи, розкривають жахливі реалії життя в умовах штучно створеного голоду на родючих українських землях, свідчать, що то була справжня війна радянського режиму проти власного народу. Особливо вражає кількість загиблих, зафіксована у двадцятитомному виданні «Національна Книга Пам’яті жертв Голодомору».

Значний внесок у вивчення цієї теми внесли волинські науковці. На виставці представлено матеріали Всеукраїнської наукової конференції «Минуле і сучасне Волині та Полісся. Голодомор в Україні 1946-1947 років: причини, перебіг, наслідки. Західна Україна в контексті голодомору». Волинський краєзнавчий музей проводив конференцію разом з Асоціацією дослідників голодоморів в Україні, Національним музеєм «Меморіал жертв Голодомору», іншими поважними науковими організаціями.

На конференції було презентовано книгу Андрія Бондарчука «Україна. Голодомор 1946-1947 років. Непокараний злочин. Забуте добро».

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 419 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]