Головна » 2015 » June » 10 » Виставка мистецьких робіт Антона Мейгеса діє у Торчинському музеї
14:23
Виставка мистецьких робіт Антона Мейгеса діє у Торчинському музеї
Виставка мистецьких робіт Антона Мейгеса діє у Торчинському музеї

   Мистецтво має велику притягальну силу, особливо коли його творять віддані справі люди. Найцікавіше, коли людина навіть спеціально не навчаючись, творить чудові мистецькі речі, адже тоді її творчість повністю походить із глибини душі. Саме таким, душевним, є мистецький світ Антона Мейгеса, виставка творчих робіт якого демонструється у Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового.

   Родом Антон із мальовничого Закарпаття. Ще з дитинства захоплювався красою гір і полонин, відвідував мистецький гурток, самотужки розвивав здібності до художньої творчості. Хоч різними стежинами завертала життєва дорога (служба в армії, робота за кордоном), проте ніколи не полишав свого потягу до прекрасного.

   Уже кілька років проживає на Волині в с. Веселому Луцького району. За цей час Волинський край став Антонові близьким, тому він полюбляє спостерігати красу довколишньої природи. Пейзажі і натюрморти одні з його улюблених сюжетів для картин. Малювати найбільш полюбляє пастеллю. У виставці представлені близько тридцяти робіт на різноманітну тематику: барвисті букети квітів, натюрморти із домашніх плодів, краєвиди села Веселого. З інших картин добрими очима дивляться домашні і лісові тваринки. А біля них малюнки ретромашин, які можуть зацікавити любителів гарних авто.

   Особливо автор виставки захоплюється конструюванням різних предметів з дерева та інших підручних матеріалів. В музеї демонструється кілька таких робіт. Своєрідністю та оригінальністю відзначається середньовічна фортеця як і має бути з наглядовими вежами, захисними стінами, колодязем і рухомою гарматою біля них. Усі частинки можна оглянути в найменших деталях, адже розміри фортеці великі, тільки одна вежа сягає більше 90 см. висоти, а їх тут чотири. З інших саморобних моделей є казкова хатина, дивовижний млин, фігурки піаніста та барабанщика за музичними інструментами та інші. А ще чимало образів в процесі виготовлення.

   До мистецтва долучаються два Антонові брати, а також дружина Наталя (з с. Веселого), роботи якої теж представлені на виставці. Усі ці речі демонструватимуться до середини серпня нинішнього року. Просимо завітати й оглянути!

О.Мельник,

директор ТНІМ ім. Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 943 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]