Головна » 2014 » December » 10 » Виставка давніх образів Луцька і Волині (ВІДЕО).
15:37
Виставка давніх образів Луцька і Волині (ВІДЕО).
Виставка давніх образів Луцька і Волині (ВІДЕО).

   У Музеї історії Луцького братства 10 грудня відкрилася виставка „Образ Луцька і Волині у фалеристиці, геральдиці та сфраґісах”, – повідомляє Волинська ОДТРК. Експозиція є продовженням циклу заходів, присвячених 85-річному ювілею Волинського краєзнавчого музею.

   Тематичними блоками тут представлені предмети фалеристики, що відображають промисловий потенціал Волині. Це, зокрема, ювілейні значки і нагрудні знаки, присвячені ювілейним датам Луцького автомобільного заводу, цукрового заводу та іншим. В центрі експозиції – одна з провідних „класичних” спеціальних історичних дисциплін – сфрагістика, або „печаткове мистецтво”. Окремий блок становлять предмети медальєрного мистецтва, зокрема, із зображенням двох геніальних творців – Лесі Українки та Юзефа Ігнація Крашевського.

   Також на виставці представлені ювілейні та пропам’ятні монети талановитого математика Михайла Кравчука, акторки театру і кіно Наталії Ужвій, знаного політичного, громадського та церковного діяча Івана Огієнка. Експозиція діятиме протягом кількох місяців у Музеї історії Луцького братства.

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 889 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.4/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]