Головна » 2015 » June » 12 » Виставка „Божественні лики. Між Сходом і Заходом”
14:35
Виставка „Божественні лики. Між Сходом і Заходом”
Виставка „Божественні лики. Між Сходом і Заходом”

   У Волинському краєзнавчому музеї відновили експонування виставки «Божественні лики. Між Сходом і Заходом», підготовленої науковими співробітниками Музею волинської ікони.

   На виставці експонуються пам’ятки сакрального мистецтва західноєвропейської традиції, різноманітні за сюжетною тематикою, складністю композицій, колоритом і майстерністю виконання. Твори повернулися до життя працею реставраторів Волинського краєзнавчого музею, Національного науково-дослідного реставраційного центру України та його Львівського філіалу, Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури.

   Образи, представлені на виставці, створені у період, коли на Волині переважна більшість храмів були греко-католицькими і католицькими. Орієнтуючись на західноєвропейську манеру живопису, тогочасні маляри створювали великі олійні композиції на полотні. Такими є ікони – «Коронування Богородиці», «Апостол Іоан», «Свята Текля Іконійська», «Франциск Асизький».

   Серед полотен привертає увагу копія картини «Мадонна з Ісусом та Іоаном Хрестителем» відомого європейського художника Джовані Баттіста Сальві (XVII-XVIII ст.), список шанованої Чудотворної ікони Луцька – Римської Богородиці, ікона рідкісного для Волині сюжету «Недремне око», який покликаний символізувати спокутну жертву Спасителя.

   Виставка демонструє багатство сакрального мистецтва і сприяє глибокому пізнанню духовної культури українського народу.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 837 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]