Головна » 2018 » June » 5 » Відбулася наукова конференція у НАОМА Украйни
16:31
Відбулася наукова конференція у НАОМА Украйни
Відбулася наукова конференція у НАОМА Украйни

1–2 червня 2018 року у Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури України відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Шляхи розвитку українського мистецтвознавства та реставрації. До 55-річчя викладацької діяльності Л. С. Міляєвої на кафедрі ТІМ НАОМА». Участь у роботі конференції взяли Євгенія Ковальчук, заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, та Тетяна Єлісєєва, завідувач Музею волинської ікони.

Програма конференції була надзвичайно насиченою. Дев’яносто два учасники конференції представляли наукові та реставраційні інституції, музейні заклади, заповідники, художні галереї, бібліотеки України.

Висвітлювались питання історичного досвіду і сучасного стану реставрації в Україні, мистецтвознавчих досліджень останніх років, українського мистецтва у міжнародному контексті та інш. Мали можливість не тільки прослухати цікаві доповіді, але й поспілкуватися з колегами і давніми друзями музею.

Особливого натхнення до подальшої роботи, життєвого оптимізму надало нам безпосереднє спілкування з Людмилою Семенівною Міляєвою, доктором мистецтвознавства, професором кафедри теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, академіком Національної академії мистецтв України. Легенда українського мистецтвознавства Людмила Семенівна зачаровує відкритістю, щирістю, делікатністю, толерантністю у наукових дискусіях, готовністю поділитися досвідом і знаннями, підтримати мудрою порадою. Ми пишаємося тим, що Людмила Семенівна – учасник багатьох конференцій «Волинська ікона: дослідження та реставрація», голова комісії по атрибуції Холмської Чудотворної ікони Богородиці та автор статті про святиню у альбомі-каталозі «Музей волинської ікони у Луцьку». Бажаємо Людмилі Семенівні здоров'я, довгих літ, сповнених натхненням, науковими відкриттями, вдячними учнями та послідовниками.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 782 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]