Головна » 2014 » September » 23 » Учасники Всеукраїнського конкурсу відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки та Музей „Лісової пісні” в Нечимному.
15:55
Учасники Всеукраїнського конкурсу відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки та Музей „Лісової пісні” в Нечимному.
Учасники Всеукраїнського конкурсу відвідали Колодяжненський музей Лесі Українки та Музей „Лісової пісні” в Нечимному.

   XVIII Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки, що з 1996 року традиційно проходив у Ялті, переїхав на Волинь. За умовами конкурсу всі учасники (а це професійні актори театрів та концертних організацій, студенти спеціальних вищих навчальних закладів культури і мистецтв) проходять попередній відбір у обласних відділеннях Спілки театральних діячів. Цього року вибрали 14 читців. Волинь представляють акторка лялькового театру Юлія Тузова та акторка драмтеатру Людмила Натанчук. Члени журі і читці, які змагатимуться за звання переможця, 22 вересня 2014 року відвідали Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки і музей «Лісової пісні» в Нечимному. Вперше побували у музеї голова журі Раїса Степанівна Недашківська – заступник голови Національної спілки театральних діячів України, народна артистка України, член журі Алла Олександрівна Гладишева – кандидат мистецтвознавства, професор Національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого.

   Раїса Недашківська перша у кінематографі зіграла Мавку у «Лісовій пісні» Лесі Українки (1961 р., Київська кіностудія ім. О.Довженка, режисер Віктор Івченко, композитор Ігор Шамо, художник Вульф (Володимир) Агранов). Отримала головну роль, будучи 17-річною школяркою. «Лісову пісню» актриса продовжує грати й сьогодні, несподівано перевтілюючись у Килину, матір Лукаша, Мавку, – і робить це блискуче! Які різні характери, але яке багатство тембральних і сценічних барв!

   Музеї Волині сподобались Маріанні Горбенко з Харкова (на фото).

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 772 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]