Головна » 2015 » June » 13 » У Волинському краєзнавчому музеї показали картини миролюбивої польської художниці
21:03
У Волинському краєзнавчому музеї показали картини миролюбивої польської художниці
У Волинському краєзнавчому музеї показали картини миролюбивої польської художниці

   У Луцьку показали виставку польської художниці, яка виступає проти війни та насильства. Відкриття виставки Гражини Крук «Війні і насильству кажу ні!» відбулось 12 червня у Волинському краєзнавчому музеї, – повідомляє «Слово Волині».

   Відкриття виставки відбулось в рамках проекту «Мистецтво заради миру». Варто зазначити, що це перший приїзд Гражини Крук в Україну як художниці, перша зустріч з українською публікою. У Луцьку виставку представляють вже втретє – 10 та 11 червня унікальні картини мали нагоду побачити мешканці міста Рівного, 8-9 червня – мешканці Тернополя.

   В Україну мисткиня привезла понад 30 робіт, які об’єднує тема боротьби за мир, підкреслена емоційність та глибокий символізм. Решта картин, а їх більше сотні, є окрасою готелю та ресторану «Крук» в містечку Смардзевіце, який є власністю сім’ї Крук. Інтер’єр та декоративне оздоблення готелю – це також творча робота пані Гражини.

   Жінка розповідає, що над Україною та Польщею – одне сонце, тому війна в нашій державі не може бути байдужою полякам. Художниця висловила співчуття усім українським жінкам, які втратили своїх синів та чоловіків на війні.

    «Своїм мистецтвом та роботами пані Гражина підтримує Україну, співчуває нашій біді. Вона показує, що вона проти війни і хоче, щоб на нашій землі був мир і спокій», – переконана головний зберігач фондів Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Бачинська.

   На думку очільника Волинського краєзнавчого музею Анатолія Силюка, ця виставка є свідченням того, як українськими проблемами переймаються не уряди й президенти, а прості європейці.

    «Події в Україні є болючими для наших сусідів – народу, з яким ми спільно йдемо віками по європейській карті історії. Ця серія робіт складається з багатьох емоційних, мінорних, тривожних сцен, які болять простому польському народу», – відзначив заслужений працівник культури України.

   Особливу увагу художниця приділила трагедії під Смоленськом, у якій загинув польський президент Лех Качинський та його близьке оточення. Цій події жінка присвятила низку своїх робіт.

   Зауважимо, що на відкритті виставки особливий настрій створювали вихованці Луцької музичної школи №1 імені Фредеріка Шопена.

   Лучани змогли ознайомитись із картинами 12 та 13 червня.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 986 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]