Головна » 2018 » November » 22 » У Луцьку відкриють нову виставку про Голодомор
15:57
У Луцьку відкриють нову виставку про Голодомор
У Луцьку відкриють нову виставку про Голодомор

ПРЕС-АНОНС

У ЛУЦЬКУ ВІДКРИЮТЬ НОВУ ВИСТАВКУ ПРО ГОЛОДОМОР
«Україна 1932-1933. Геноцид Голодом»
24 листопада (субота) о 10:30
м. Луцьк
у приміщенні факультету історії, політології та національної безпеки
Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
(вул. Шопена, 24)

Матеріали виставки охоплюють майже століття, адже Голодомор мав свою передісторію та наслідки. Виставка починається з того, якою була Україна на початку ХХ століття, за 30 років до цієї трагедії, і закінчується розповіддю про відродження пам’яті про Голодомор в сучасній Україні.

Автори виставки вважають, що розповідати про Голодомор просто необхідно, адже навіть зараз людство не може тішити себе надією, що новітній Голодомор не повториться. Навпаки, ознаки геноцидів бачимо дедалі частіше у сучасному світі. Свідки злочину та історія Голодомору вчить усіх нас, що варто робити і чого не слід. Відтак - як уникнути подібних злочинів та протистояти тим, хто їх планує й організовує.

“У цій виставці ми пояснюємо, чому вважаємо Голодомор геноцидом та просимо світове співтовариство визнати його таким. Ми виходимо з того, що Голодомор є однією із найважливіших подій не тільки української, а й світової історії у ХХ ст., без розуміння якої годі зрозуміти природу тоталітаризму та злочини, здійснені і радянським, і нацистським тоталітаризмом”, – наголошує Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Організатори виставки: Український інститут національної пам’яті, Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», Міністерство закордонних справ України.

Нагадаємо, 24 листопада відбудуться загальнодержавні жалобні заходи до 85-тих роковин Голодомору. О 16:00 буде оголошена загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору.

Переглядів: 385 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]