Головна » 2018 » March » 23 » У Художньому музеї відкрито виставку Валентина Кирилкова
14:58
У Художньому музеї відкрито виставку Валентина Кирилкова
У Художньому музеї відкрито виставку Валентина Кирилкова

22 березня волинський художник Валентин Кирилков уже вдруге презентував свою персональну виставку у стінах Художнього музею.

Цього разу її візуальний ряд вибудовано із полотен олійного малярства та акварелі, загалом – шістдесят одиниць. Центральне місце на ній займають пейзажі, натюрморти, створені художником протягом останніх літ. Особливим звучанням наповнюють експозицію виставки майже невідомі сучасному глядачеві акварелі 1970-х – 1980-х років, які розширюють межі сприйняття і розуміння творчого амплуа художника.

Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк вручив Валентину Феодосійовичу подяку за плідну багаторічну співпрацю – художник подарував об’ємну колекцію творів, передав на зберігання багато архівних матеріалів.

В цей день звучали добрі слова і привітання від друзів, знайомих, учнів художника, які, до слова, на сьогодні є знаними митцями, адже з 1961 до 1974 року Валентин Кирилков присвятив себе роботі в Луцькій дитячій художній школі.

Отож, вітаємо митця, який уже розміняв восьмий десяток років і не втомлюється творити! Бажаємо здоров’я і багатоголосся палітри. А завершити хочеться рядками з поезії Василя Голюка, які присвячені цій виставці: «...полотна – художника діти. Закодоване сонце у них, розкодовуймо ж їх, щоб зігрітись!».

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 502 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]