Головна » 2018 » November » 28 » У день пам’яті св. мчн. Данила Братковського музей провів просвітницьку акцію
17:53
У день пам’яті св. мчн. Данила Братковського музей провів просвітницьку акцію
У день пам’яті св. мчн. Данила Братковського музей провів просвітницьку акцію

26 листопада, в день пам’яті волинського св. мчн. Данила Братковського, Музей історії Луцького братства працював в режимі «відкритих дверей». На відвідувачів цього дня чекала безкоштовна просвітницька акція, під час якої кожен мав можливість отримати вичерпну інформацію про життя, діяльність і творчий здобуток волинського поета і громадського діяча Данила Братковського (30-40-і рр. XVII – 26. XI. 1702 р.).

Вмисне для цієї акції експозиційний розділ про діяча був доповнений виставкою про висвітлення діяльності Братковського через наші музейні проекти. З точки зору відновлення його імені впродовж останніх 20 років Волинський краєзнавчий музей і його відділи провели значну роботу. До матеріалів виставки, наприклад, залучені наукові видання – матеріали конференції і перевидання творів поета, які здійснювались при кураторстві музею у тісній співпраці з їх ініціатором А.І.Бондарчуком, головою громадської організації. Матеріали музейних заходів, дослідницької роботи, культурно-мистецькі акції, лекційна робота – цей виставковий ретельний перелік уже зробленого, спонукатиме й надалі до пошуків нових форм і засобів.

Тож упродовж дня усі охочі змогли познайомитись із музейними заходами по вшануванню пам’яті барокового поета, але, що найголовніше, вперше послухати про життя і подвиг непересічної особистості української ранньомодерної доби – Данила Богдановича Братковського.

Олена Бірюліна,
завідувач Музею історії Луцького братства

Фото зроблені відвідувачами музею

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 458 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]