Головна » 2018 » December » 18 » Святий Миколай подарунки готує
17:48
Святий Миколай подарунки готує
Святий Миколай подарунки готує

18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся пізнавально-розважальний захід «Казку зима візерунком малює, а Миколай подарунки готує».

Учасники заходу – учні 3-Д класу НВК № 9 м. Луцька познайомились із казковим зимовим лісом і його мешканцями, здійснили захоплюючу подорож залами музею, познайомились із життям природи у холодну пору року, дізнались чимало цікавого про зимівлю тварин і про те, як люди допомагають звірям і птахам вижити в голодний і холодний період.

19 грудня по всій Україні на вулицях і майданах одночасно о 16 годині запалають різнобарвними вогнями зелені красуні-ялинки, щоб радувати дорослих і дітей впродовж різдвяно-новорічних свят.

На заході школярі захоплено слухали красиву волинську легенду «Чому ялинка стала символом Різдва». Біля діорами відділу природи «Зубри у Цуманській пущі» діти мали можливість помилуватися ялинкою. Працівники музею розповіли учням, як це вічнозелене деревце прийшло у наш дім і стало окрасою улюблених свят малечі всього світу, а також історії про найпопулярніші ялинкові прикраси та про їх символіку. Разом із ведучими школярі прикрасили різдвяну красуню і дізналися, як лісники захищають посадки ялинок, сосонок, ялиць від самовільних рубок.

На заході діти із великим захопленням складали пазли із зображенням витинанок сніжинок.

Учні почули цікаву розповідь про те, чому дітям різних країн різдвяні й новорічні подарунки приносять різні персонажі – Святий Миколай, Санта-Клаус, Дід Мороз. Школярі дізнались історію їх походження.

На завершення заходу діти отримали невеликі подарунки від музею.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 391 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]