Головна » 2014 » December » 10 » Святі жони – охоронниці родини.
22:13
Святі жони – охоронниці родини.
Святі жони – охоронниці родини.

   10 грудня директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва взяли участь у відкритті виставки „Святі жони – охоронниці родини”, яка відкрилася у Музеї книги і друкарства м. Острога.

   На виставці, поряд з іконами з фондів Державного історико-культурного заповідника м. Острога, Рівненського краєзнавчого музею, приватної збірки художника-реставратора Миколи Бендюка, Музей волинської ікони представив 16 ікон XVII-XIX ст. зі своєї збірки. Це храмові образи волинської школи іконопису XVII – XVIIІ ст., твори олійного живопису XVIIІ – ХІХ ст., хатні ікони ХІХ ст. Всі експонати присвячені шанованим на Волині святим мученицям Параскеві, Варварі, Катерині. Їхні образи іконописці наділяли зворушливою одухотвореністю, теплотою та ліричним настроєм. В них відобразилась народна уява про милосердних заступників. помічників і порадників.

   Виставка має за мету не лише ознайомити відвідувачів з колекціями іконопису музеїв Великої Волині, але й розповісти про ікону. як феномен церковної культури. Експозиція має величезну силу естетичного впливу і буде цікавою для широкого загалу.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 1073 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]