Головна » 2013 » Листопад » 4 » Розглянули стан та перспективи історико-краєзнавчих досліджень Камінь-Каширщини.
13:30
Розглянули стан та перспективи історико-краєзнавчих досліджень Камінь-Каширщини.
Розглянули стан та перспективи історико-краєзнавчих досліджень Камінь-Каширщини.
Нещодавно у Камені-Каширському відбувся «круглий стіл» на тему: «Камінь-Каширщина: стан та перспективи історико-краєзнавчих досліджень». В обговоренні тематичних питань взяли участь представники влади району, краєзнавці, вчителі-історики, працівники музеїв, науковці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.



Кандидат історичних наук, доцент, декан історичного факультету СНУ Анатолій Шваб у своєму виступі вів мову про досягнення і проблеми регіональних краєзнавчих досліджень. Заступник керуючого справами Камінь-Каширської районної ради Валерій Хитрик акцентував увагу присутніх на діяльності органів влади Камінь-Каширського району з питань збереження історико-культурної спадщини краю. Власними міркуваннями з приводу археологічних досліджень на Камінь-Каширщині та орієнтири щодо подальшого вивчення пам’яток археології Полісся поділився кандидат історичних наук, доцент кафедри археології давньої та середньовічної історії України СНУ Сергій Панишко. Завідувач музею етнографії Волині і Полісся СНУ, кандидат історичних наук Світлана Чибирак вела мову про особливості етнографії Полісся та співпрацю з краєзнавцями району в дослідженні Камінь-Каширського Полісся. Геннадій Бондаренко, кандидат історичних наук, професор кафедри археології давньої та середньовічної історії СНУ, озвучив тези щодо використання регіональних історико-краєзнавчих досліджень в системі освіти. Кандидат історичних наук, доцент кафедри археології давньої та середньовічної історії, заступник декана історичного факультету СНУ Ярослав Шабала презентував унікальне монографічне видання «Західне Полісся: історія та культура» і книгу «Інтелектуальна еліта Волині». Директор Камінь-Каширського краєзнавчого музею Наталія Пась звернула увагу учасників «круглого столу» на здобутки, проблеми та перспективи краєзнавчих та етнографічних досліджень районного краєзнавчого музею.
У форматі зустрічі були обговорені й інші важливі проблеми краєзнавчих досліджень, пропозиції щодо їх вирішення, намічені орієнтири співпраці та популяризації історії краю через засоби масової інформації, періодичні краєзнавчі видання.
На завершення зустрічі учасники «круглого столу» відвідали районний краєзнавчий музей і ознайомились із музейними експозиціями.
Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 547 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]