Головна » 2018 » December » 20 » «Рік за роком. З Новим роком!»
11:21
«Рік за роком. З Новим роком!»
«Рік за роком. З Новим роком!»

Днями у Ковельському історичному музеї розгорнута тематична експозиція „Рік за роком. З Новим роком!”. На ній представлено 67 поштівок із власних фондів.

Перші листівки новорічної тематики з’явились на початку минулого століття. Варто зазначити, що на той час стиль був радше різдвяним, аніж суто новорічним. Пізніше все змінилося навпаки. На окремих листівках бачимо сюжет катання молоді на лижах, гарненьких дітлахів на санчатах. Такий вид розваг користувався особливою популярністю. Після „хрущовської відлиги” на поштівках з’являються написи „З Новим роком” і вже не зникають з них.

На музейних експонатах зображені традиційні атрибути свят та інші персонажі. Зокрема, ялинка, Дід Мороз, Снігуронька, Сніговик, лісові звірі, пташки, ялинкові прикраси і свічки, клоуни та казкові герої.

Також на виставці можна побачити вироби із соломки різдвяної тематики ковельської майстрині Інни Чонки. Нині у моді Hand Made, тобто предмети, зроблені власноруч. Кожен бажає прикрасити свій дім і ялинку незвичайними іграшками та витворами. Молода майстриня і вчитель Інна Чонка виготовляє різноманітні ялинкові прикраси із соломи, які додають помешканню затишку і краси. А це - дідухи, свічки, зірочки, дзвіночки і незмінні символи Різдва Христового - янголи. Саме вони були першими, хто сповістив людство про народження Спасителя. Їх образами наші предки прикрашали оселі на свята.

Усі вироби майстрині випромінюють тепло, ніжність, любов. Саме цими почуттями нехай наповниться кожен український дім.

Виставка діятиме до кінця січня у дні роботи музею.

Мирослава Мороз,
головний зберігач фондів Ковельського історичного музею

Категорія: Ковельський історичний музей | Переглядів: 452 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]