Головна » 2015 » June » 1 » Презентація збірки байкових оповідей і гумористичних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової в Музеї історії Луцького братства
22:59
Презентація збірки байкових оповідей і гумористичних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової в Музеї історії Луцького братства
Презентація збірки байкових оповідей і гумористичних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової в Музеї історії Луцького братства

 

   3 червня 2015 року о 16-00 год. у відділі Волинського краєзнавчого музею – Музеї історії Луцького братства пройде презентація збірки байкових оповідей, гумористичних і сатиричних історій відомої волинської поетеси Сіми Кордунової.

   Черговий творчий рік, а це 2015 за календарем, для поетеси Сіми Дмитрівни Кордунової, члена Луцького Хрестовоздвиженського братства почався із нової збірки віршів, що вийшла у видавництві «Надстир’я»: Чекаємо з моря погоди? І звідки та біда? : гумор і сатира, байки. – Луцьк, 2015. – 168 с. В ній лише невелика частина творчого доробку із півтора десятка різножанрових літературних видань. А це прозові, віршовані, публіцистичні, історико-дослідницькі твори, твори для дітей, пісенні. Та найбільш знана пані Сіма як поет-гуморист. У вищезгаданій збірці вона вперше у своїй творчості звернулась до популярного в народі жанру байки, родоначальником якого в Україні є знаний Леонід Глібов.

   Поетеса справедливо вважає, що алегорія і персоніфікація є дуже зручною і сприйнятливою формою для образної характеристики героїв – хоч і не конкретних, але цілком зрозумілих читачам носіїв негативних явищ.

   Твори сатири, гумору, байки читаються легко, добре запам’ятовуються, бо написані рукою майстра, простою і щирою колоритною українською мовою. Тут Сіму Дмитрівну цілком можна вважати народною поетесою. Інші її віршовані твори пронизані високим патріотизмом, громадянським звучанням, часто є відгуком на актуальні події, поведінку конкретних політичних персонажів.

   Велику дослідницьку і дуже велику пошукову роботу Сіма Кордунова провела перед створенням історико-документальної книги про рідне село Лаврів, де виросло і загинуло за волю України багато патріотів-земляків. Тепер земляки з нетерпінням чекають нову роботу – книгу про село Полонка. Кілька віршів Сіми Дмитрівни покладено на музику. А ще вона непоганий ілюстратор своїх книг. Як патріот, член Братства, вона приймає активну участь у різноманітних заходах Братства і Музею історії Луцького братства. Про цю делікатну, вишукану і щиру жінку, про її творчість відзняті телерадіопередачі і написані репортажі у ЗМІ, а у минулому році про неї створено телефільм. Під час актуальної презентації з авторкою матиме змогу поспілкуватися кожен із зацікавлених.

Телефон для довідок: 72-33-71.

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 1331 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]