Головна » 2018 » June » 13 » «Понад усе нам – Україна»
10:04
«Понад усе нам – Україна»
«Понад усе нам – Україна»

  «О, панно, ти маєш силу здобути волю,
  З нас кожен тут захисник тобі і прибічник.
  І ти переможеш. Така твоя в світі доля –
  Горіти й сяяти, як літургійна свічка…».
                                                     Інеса Доленник

8 червня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбувся зліт проектів літературно-мистецького коша «Ріднокрай». На ньому було презентовано книгу «Понад усе нам – Україна». У збірнику подані вірші п’ятдесяти українських поетів об’єднаних любов'ю до рідної Вітчизни. У ній представлено розмаїття доль, настроїв, почуттів. Книжка буде цікавою шанувальникам сучасної української літератури.

На заході свої твори читали Віталій Назарук (Луцьк), Олександр Печора (Лубни), Олена Іськова-Миклащук (Хмельниччина), Михайло Плосковіт (Житомирщина), Ігор Стожар (Закарпаття), Галина Литовченко (Крим) та інші автори твори яких увійшли до презентованого видання.

Під – час свого виступу Галина Литовченко з Криму запевнила, що Крим – це Україна і зараз він як ніколи потребує моральної підтримки. До речі, донька пані Галини служить у батальйоні «Донбас» і тому тема війни, як стверджує письменниця, для неї дуже близька.

На завершення соліст гурту «Українська Швейцарія» Анатолій Куценко виконав пісню «Ой, ти, дівчино з горіха зерна» та підкреслив, що такі заходи є дуже важливими, бо тут почерпаєш енергію для того, щоб знову їхати на Схід і там підтримувати наших бійців.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 806 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]