Головна » 2014 » December » 10 » Подарункові торбинки до свята виготовляли в музеї.
22:23
Подарункові торбинки до свята виготовляли в музеї.
Подарункові торбинки до свята виготовляли в музеї.

   До Волинського краєзнавчого музею на етнографічно-екологічну виставку „Нелегка ноша або Все своє ношу з собою“ завітали учні 2-го класу ЗОШ №25 м. Луцька.

   Школярі послухали коротку екскурсію про різновиди народної ноші. Дізналися, як переносили ягоди в коробках (кошівках), виготовлених зі смужок кори дерев; для чого використовувалися дипломати, чемодани, сітки-„авоськи“; чим шкідливі поліетиленові пакети і чим їх можна замінити.

   По завершенні екскурсії, всі гуртом відгадували, для чого призначені ноші із таємничої скриньки, що не потрапили на виставку.

   Наступним етапом стало творче заняття. Дітлахи із задоволенням взялися за виготовлення маленької подарункової торбинки з тканини – капшучка. Співробітники відділу етнографії заздалегідь підготували юним відвідувачам всі необхідні матеріали. Старалися всі: і дівчатка і хлопчики. Адже це була не просто торбинка, яку вони прикрасили бантиками і намистинами, а скрабничка їхніх добрих справ, записаних на кольорових смужках паперу. Напередодні Різдвяних свят сувенір стане приємним сюрпризом для батьків малечі.

   Наостанок діти сфотографувалися із своїми творчими доробками.

Людмила Мірошниченко-Гусак,

завідувач відділу етнографії

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 967 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]