Головна » 2015 » June » 17 » Підтримаємо наших колег – претендентів на здобуття обласних іменних премій 2015 року!
14:15
Підтримаємо наших колег – претендентів на здобуття обласних іменних премій 2015 року!
Підтримаємо наших колег – претендентів на здобуття обласних іменних премій 2015 року!

   11 червня 2015 року у приміщенні малого залу Волинської обласної ради відбулося засідання комітету з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва.

   Заступник голови комітету, начальник управління культури облдержадміністрації Валерій Дмитрук ознайомив членів комітету з розпорядженням голови Волинської облдержадміністрації від 05 червня 2015 року № 223 «Про затвердження нового складу комітету з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва», та проінформував присутніх, що на здобуття обласних іменних премій у 2015 році надійшли документи на 16 претендентів. Члени комітету ознайомилися з поданими матеріалами, творами, роботами та іншими документами.

   За результатами відкритого голосування комітет вирішив допустити до другого туру конкурсу на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2015 року таких претендентів:

У номінації імені Агатангела Кримського

КЛИМЕНКА Олександра Івановича – письменника, члена обласної організації Національної спілки письменників України - за активну участь у вітчизняному літературному процесі, видання книжки літературно-критичних есеїв та інтерв’ю “Від не-початку і до не-кінця” (2013) і роману “Прихована фортеця” (2014 ).

   Подання Волинської обласної організації Національної спілки письменників України

РЕПЮКА Дмитра Володимировича – артиста драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка - за акторські ролі Гамлета, Ромео у виставах за п’єсами Вільяма Шекспіра “Гамлет”, “Ромео і Джульєтта” (2013), Лавріна у виставі “Кайдаші” за п’єсою І. Нечуя-Левицького “Кайдашева сім’я” (2014) (подається вдруге).

   Подання художньо-керівного та творчого складу Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка

У номінації імені Йова Кондзелевича

БУЛЮК Марію Олександрівну – викладача художнього відділу Нововолинської дитячої школи мистецтв - за активну організаційно-виставкову діяльність, високий рівень художнього розпису та популяризацію писанкарства серед дітей та молоді, виготовлення циклу писанок з альбому “Український орнамент”, зібраних Оленою Пчілкою (2014).

   Подання відділу культури виконавчого комітету Нововолинської міської ради

ЗІНЬКА Дмитра Анатолійовича – волинського майстра української народної ікони, майстра народного малярства, старшого наукового співробітника Художнього музею - відділу Волинського краєзнавчого музею, - за написання ікони Святого мученика Страстотерпця Волинського Данила Братковського (2013-2014 р.р.) .

   Подання Художнього музею - відділу Волинського краєзнавчого музею

МЯЛКОВСЬКУ Тетяну Володимирівну – художника, члена національної спілки художників України, засновника і керівника художньої дитячої студії “П”ятерня ” у м.Луцьку - за високу професійну майстерність, вагомі досягнення в галузі живопису, декоративно-прикладного мистецтва, активну громадську діяльність, створення циклу робіт “Фігури” (2013-2015 р.р.).

   Подання Волинської організації Національної спілки художників України

ПАСІЄВИЧ Тетяну Олександрівну – народну майстриню-писанкарку, викладача Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського - за багаторічну плідну працю по відродженню та розвитку традиційного волинського писанкарства, створення унікальної колекції традиційної волинської писанки, виставкову діяльність та активну популяризацію давнього народного мистецтва.

   Подання Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України

У номінації імені Миколи Куделі

ВІДНИК Тетяну Мойсеївну – збирачку фольклору Західного Полісся та Волині, виконавицю автентичних пісень - за вагому пошукову роботу з відновлення, збереження та популяризації оригінальних народних творів, родинно-побутових обрядів та дійств.

   Подання Обласного науково-методичного центру культури

Авторський колектив каталогів етнографічних колекцій із фондів Волинського краєзнавчого музею “Традиційні жіночі сорочки Волині і Західного Полісся кінця XIX - XX ” (2013), “Писанки другої половини XX - початку XXI століть” (2014) – наукових співробітників Волинського краєзнавчого музею, дослідників народно-побутової культури Наталію Григорівну Гатальську, Людмилу Андріївну Мірошниченко-Гусак, Оксану Миколаївну Моренчук, Тетяну Олександрівну Хомову - за багаторічну подвижницьку працю, значний особистий внесок у розвиток музейної справи та велику роботу по збереженню та популяризації пам’яток української історико-культурної спадщини, зокрема етнографії, предметів побуту, фольклору та духовної культури.

   Подання Волинського краєзнавчого музею

У номінації імені Ігоря Стравінського

ДОДАРУК Світлану Євдокимівну – викладача-методиста, керівника камерного оркестру “Ренесанс” Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського - за вагому організаційно-концертну, музично-громадську, просвітницьку діяльність, розвиток віолончельної школи Волині та виконання творів Ігоря Стравінського.

   Подання Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І.Ф.Стравінського

Камерний оркестр “Квінта” Ковельської школи мистецтв - за високу виконавську майстерність, популяризацію кращих зразків класичної музики, концертно-просвітницьку діяльність (подається вдруге).

   Подання відділу культури виконавчого комітету Ковельської міської ради

У номінації імені Степана Кривенького

Вокальний дует “Душа Волині” у складі заслуженої артистки України Алли Опейди та заслуженого працівника культури України В’ячеслава Судими - за високу виконавську майстерність, сценічну культуру, вагомі результати у пошуку, відборі та фіксації (виданні дисків, запису теле-радіо програм) пісенних творів самодіяльних волинських композиторів та поетів, українських народних пісень, видання компакт-диску пісень на слова Т.Г.Шевченка “З Кобзарем у серці” (2014)

   Подання редакції незалежної громадсько-політичної газети “Волинь-нова”

Народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Барвінок” Ківерцівського районного будинку культури ім. М.П.Ковальова - за вагому творчу діяльність з розвитку і популяризації народного пісенного та хореографічного мистецтва, високу майстерність виконання, активну участь у культурно-мистецькому житті краю.

   Подання Обласного науково-методичного центру культури

У номінації імені Олександра Цинкаловського

БОНДАРЧУКА Андрія Івановича – журналіста, краєзнавеця-дослідника, члена Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, голову Луцького Хрестовоздвиженського братства св. Андрія Первозванного - за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії та культури рідного краю, активну громадську діяльність.

   Подання Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України

ОСТАПЮКА Олександра Дмитровича – директора Любомльського краєзнавчого музею, історика, краєзнавця, публіциста – за особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історико-культурної спадщини Волині, Любомльщини, активну громадську позицію та участь у вивченні та відродженні історичних, археологічних та культурних пам’яток району.

   Подання відділу культури Любомльської районної державної адміністрації

У номінації імені В'ячеслава Хурсенка

Музичний гурт ”Лучеськ Бенд” – за вагомі здобутки у композиторській та поетично-пісенній творчості, популяризацію творчої спадщини В’ячеслава Хурсенка, активну громадську діяльність (участь у благодійних акціях на підтримку воїнів АТО) .

   Подання Комунального закладу “Палац культури міста Луцька”.

Чоловічий вокальний квартет “Акорд” – за вагомий особистий внесок у розвиток українського вокального мистецтва, високу виконавську майстерність, популяризацію традицій національного фольклору, обробки стрілецьких, козацьких та повстанських пісень.

   Подання Волинської обласної філармонії

 

   Пропозиції щодо кандидатур просять надсилати на E-mail: [email protected].

   Довідки за телефоном: 240 267, 778 132.

Джерело: Управління культури облдержадміністрації Волинської області

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 816 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]