Головна » 2018 » November » 9 » Пам’яті українських жертв окупаційних режимів
12:06
Пам’яті українських жертв окупаційних режимів
Пам’яті українських жертв окупаційних режимів

До Дня пам’яті українських жертв окупаційних режимів у бібліотеці Волинського краєзнавчого музею розгорнуто тематичну виставку. На ній представлено літературу, яка висвітлює репресивно-каральну систему в Україні періоду 1917–1953 років.

Свідченням злочинів тоталітарних режимів (радянського і нацистського) присвячені сучасні дослідження Інституту історії Національної академії наук України, Українського інституту національної пам’яті. Зокрема, це фундаментальні видання: «Україна в добу «Великого терору», «Голодомори в Україні», «Життя і смерть під нацистською владою», «Історія і пам’ять Бабиного Яру», «Проблеми Голокосту». Важливою сторінкою нашої історії є участь української інтелігенції в русі опору 1960-80-х років. Представлені твори письменників-шістдесятників, у тому числі і наших земляків. Особливу сторінку виставки становлять спогади очевидців терору, злочинів проти людяності, в’язнів концтаборів.

Значний внесок у висвітлення цієї трагічної сторінки історії належить і волинським історикам: М.Кучерепі, В.Барану, В.Дмитруку, Г.Бондаренку, В.Токарському, М.Коцу, Б.Зеку, С.Лису та ін. Цій тематиці присвячено ряд збірників наукових історико-краєзнавчих конференцій «Минуле і сучасне Волині», виданих Волинським краєзнавчим музеєм.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 403 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]