Головна » 2018 » March » 7 » «Наш Шевченко» для дітей зі сходу України
14:31
«Наш Шевченко» для дітей зі сходу України
«Наш Шевченко» для дітей зі сходу України

У Камінь-Каширському районі проживає 27 дітей із родин переселенців зі східних областей України. З ініціативи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді група школярів молодшого й середнього шкільного віку побувала у Камінь-Каширського районному краєзнавчому музеї. У процесі знайомства з’ясувалось, що вони приїхали з Донецької області і нині навчаються в школах сіл Нуйно, Черче, Пнівне, Підцир’я.

Під час екскурсії школярі ознайомились із природою Камінь-Каширщини, життям та побутом полісян в минулі часи, сучасними ремеслами майстрів краю.

Напередодні 204-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка було проведено тематичний захід «Наш Шевченко». Дітям розповіли про життєвий і творчий шлях Кобзаря, читали його вірші. Оптимістичним підсумковим акордом заходу стала музична композиція про Україну у виконанні Вадима і Катрусі Корольчуків, учня Камінь-Каширської школи мистецтв і учениці Черченської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На згадку про музейну зустріч діти-переселенці отримали закладки для книжок і каталог виставки творчих робіт до творів Тараса Шевченка.

Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 592 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]