Головна » 2014 » December » 25 » Музей волинської ікони усім подарував казку!
16:32
Музей волинської ікони усім подарував казку!
Музей волинської ікони усім подарував казку!

   Напередодні новорічно-різдвяних свят, у Музеї волинської ікони відкрилася виставка „Подаруй собі казку!”.

   Новий рік одне з найулюбленіших свят дітей і дорослих, головним атрибутом якого є прикрашена іграшками ялинка. На виставці експонується більше 500 давніх і сучасних новорічних іграшок з колекцій Волинського краєзнавчого музею і сімейних колекцій музейних працівників Луцька і Острога (Рівненська область).

   Ялинкові прикраси від 40-их років минулого століття до сьогодення, виготовлені із скла з ручним розписом, відображають історію нашої країни. У радянських ялинкових іграшках домінує ідеологічна атрибутика: ракети, дирижаблі, космонавти, червоні п'ятикутні зірки, жителі союзних республік у національних костюмах. Улюбленими серед дітей були казкові герої, забавні звірята, птахи, золоті рибки. „Дачний бум” 50-60-х років представлений самоварами, чайниками, лампами, а сільськогосподарська тематика ягодами, грибами, овочами, фруктами.

   Доповнюють експозицію поштові листівки та фотографії 50-80-их років ХХ ст. На виставці відвідувачі побачать і сучасну колекцію прикрас, об'єднаних актуальною темою „Україна єдина”.

   Виставка „Подаруй собі казку!” буде працювати у музеї впродовж усіх новорічно-різдвяних свят і стане цікавою і захоплюючою подорожжю у дитячий світ новорічної казки, у нинішній нелегкий час наповнить серця відвідувачів відчуттями радості, світла, віри у краще майбутнє.

Фото Л.Максимова

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 1042 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]