Головна » 2015 » June » 2 » „Московський похід” Петра Сагайдачного 1618 року в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)
15:09
„Московський похід” Петра Сагайдачного 1618 року в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)
„Московський похід” Петра Сагайдачного 1618 року в обласному музеї (ФОТО, ВІДЕО)

   У Волинському краєзнавчому музеї 2 червня відбувся другий захід із циклу „Перемоги української зброї”, який був присвячений „Московському походу” Петра Сагайдачного 1618 року.

   Під час чергової польсько-російської війни, козацьке військо у якості союзника виступило на допомогу королевичу Владиславу. Завдяки вмілому командуванню П. Сагайдачного українські полки взяли цілий ряд міст Великого князівства Московського. У результаті численних сутичок, козаки полонили багато іменитих бояр. Після багатокілометрового рейду ворожою територією, військо Сагайдачного успішно об’єдналося під Москвою з армією польського королевича Владислава. У ніч на Покрову 1618 року козаки розпочали штурм міста. Незважаючи на успішність наступу, Сагайдачний відмовився від подальших військових дій, козаки відступили від Москви.

   У деталях про ці події розповідали студентам Волинського технікуму Національного університету харчових технологій наукові співробітники відділу давньої історії Тамара Садовник і Богдан Зек. Науковці краєзнавчого музею акцентували увагу на постаті П. Сагайдачного, його вмінню перемагати найсильніші армії тогочасного світу. Захід супроводжувала підготовлена виставка.

   Військова історія особливо актуальна в даний час, коли Україна відстоює свою територіальну цілісність. Наше військо має власні бойові традиції, які розповідають про звитягу, мужність і героїзм захисників українських кордонів. На полі бою, вороги часто мали перевагу в чисельності і озброєнні, але наше воїнство перемагало, свято сповідуючи ідею державності. Сучасним захисникам України є з кого брати приклад, більше того вони вже самі є прикладом для підростаючого покоління. Ми вміли перемагати тоді, переможемо й зараз. СЛАВА УКРАЇНІ!

Богдан Зек,

науковий співробітник відділу давньої історії

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 799 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]