Головна » 2018 » November » 23 » Ми назавжди у відповіді за тих, кого приручили
11:07
Ми назавжди у відповіді за тих, кого приручили
Ми назавжди у відповіді за тих, кого приручили

До Дня домашніх улюбленців у фойє Волинського краєзнавчого музею відкрилась цікава, повчально-тематична виставка.

Щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначають Всесвітній день захисту домашніх тварин (World Day Pets).

Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято, це привід приділити більше уваги своїм маленьким друзям.

Ідея про заснування цього свята була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, що проходив у Флоренції (Італія) в 1931 році. Тоді різні екологічні організації та природоохоронні товариства заявили про готовність організовувати різноманітні масові заходи, спрямовані на виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі і за домашніх тварин. З тих пір свято проводиться щороку і присвячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб ще раз нагадати всьому людству про відповідальність за «братів наших менших».

Епіграфом нашої виставки стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди у відповіді за тих, кого приручив», які звернені до всіх нас.

Перший щиток виставки оформлений маленькими шедеврами обазотворчого мистецтва – кольоровими листівками початку ХХ ст., на яких зображені домашні тваринки і міні-сценки, пов’язані з ними. На другому щитку і вітрині представлені не тільки листівки, а й конверти і марки, випущені в середині ХХ – на початку ХХІ ст.

Ілона Несторук,
старший науковий співробітник відділу фондів

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 441 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]