Головна » 2018 » June » 6 » Малятам про малят
10:47
Малятам про малят
Малятам про малят

5 червня у відділі природи Волинського краєзнавчого музею відбувся екологічний урок «Малятам про малят – звірят і пташенят» до Всесвітнього дня охорони навколишнього природного середовища. Рішення про його щорічне відзначення на міжнародному рівні було прийняте на Конференції Організації Об’єднаних Націй по охороні довкілля, яка проходила у Стокгольмі з 5 по 16 червня 1972 року. В Україні цей день відзначається 45 років (з 1973 року).

Учасники заходу, вихованці дитячого садка № 2 міста Луцька, з ведучою (старшим науковим співробітником відділу природи Людмилою Ланшиною), та Лісовичком (заввідділом природи Волинського краєзнавчого музею Тетяною Тищенко) пройшли екологічною стежкою по експозиційних залах музею. Діти ознайомилися із природоохоронними операціями, що проводяться в Україні впродовж календарного року, зокрема, по охороні первоцвітів, новорічних ялинок, підгодівлі птахів і звірів у зимовий період, зустрічі птахів навесні, проведенню місячників тиші у травні та червні, розчищенню джерел та ін. Малята познайомилися також із багатствами волинських лісів, правилами відпочинку на природі та безпечного поводження з вогнем.

Дошкільнята отримали нагоду перегорнути сторінки Червоної книги України, зустрітися з її «мешканцями» в експозиції відділу природи, з’ясувати причини зменшення кількості багатьох представників волинської флори і фауни.

У програмі екологічного свята були віршовані вікторини, розвиваючі екологічні ігри, декламування віршів на природоохоронну тематику.

ДЕНЬ ЛЮДСЬКОЇ ДОБРОТИ
П’яте червня – день чудовий:
Щедрий подих літа,
Благодатний шум діброви,
Днина мила й світла.

     П’яте червня – день врочистий
     Захисту природи:
     Свято мирне, свято чисте,
     Свято міжнародне.
П’яте червня – день тривоги
В двадцять першім віці.
День швидкої допомоги
І пташині, й квітці.

     П’яте червня – день прекрасний,
     Для людського звіту.
     Вболівання за сучасне
     І майбутнє світу!
                                         Юрій Шип

За традицією вихованці дитячого садочка № 2, який є давнім колективним другом відділу природи Волинського краєзнавчого музею, отримали подарунки – повітряні кульки із малюнками зайчиків-біляків, які із народних казок «перестрибнули» до Червоної книги України.

Мета музейного екологічного уроку – виховання бережливого ставлення до природи рідного краю, поваги до людей, чия професія – захист довкілля.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 534 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]