Головна » 2018 » December » 15 » Майстер-клас Ольги Куляшi
17:59
Майстер-клас Ольги Куляшi
Майстер-клас Ольги Куляшi

Добігає кінця 2018 рік. Наближаються зимові канікули. Святкові розваги, цікаві подорожі спонукатимуть дітвору на деякий час відірватись від комп'ютерних ігрових розваг і більше часу проводити на свіжому повітрі. Та коли у наш край завітає хурделиця і зажене дітей до затишних домівок, – то чи ж тільки світа, що на екрані монітора?!

Відома майстриня-педагог з Торчина Ольга Куляша пропонує школярам заглибитись у творчість, навчитись власними руками творити дивосвіт ляльок-мотанок. Перші навики здобули дівчатка, відвідавши майстер-клас Ольги Віталіївни, проведений нею 14 грудня 2018 року у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського, де успішно експонується персональна виставка творчих робіт майстрині. Десятки ляльок у стилізованих народних строях, на тлі відповідних іграшкових декорацій, згруповані за відповідною тематикою (“Вертеп”, мами з немовлятами, “бабусі”, сімейні пари тощо) викликають щире захоплення не тільки в дітей, а й у дорослих.

То ж не дивно, що підтримати майстриню прийшли на майстер-клас не лише працівники музею (адже основним контингентом тих, хто хотів навчитись виготовляти ляльку-мотанку, були затурцівські школярки), але й учитель початкових класів і трудового навчання Торчинської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Спиридона Гнатюка Валентина Добуш та її землячка-журналістка Оксана Куцик. Емоції, пов'язані з невдачами та першими успіхами, переповнювали і дітей, і дорослих. Тому дехто з учасників майстер-класу продовжив свою роботу над лялькою- мотанкою вже дома, залучивши до її створення інших членів своєї родини.

Такі заняття не лише відволікають дітей від надмірного “спілкування” з комп'ютерними героями, але й переносять у той казковий і розмаїтий світ народної творчості, в якому виростали їхні прабабусі.

Наталія Гатальська,
провідний науковий співробітник
Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 476 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]