Головна » 2018 » December » 13 » «Лине свято в кожну хату»
14:28
«Лине свято в кожну хату»
«Лине свято в кожну хату»

До різдвяно-новорічних свят в науковій бібліотеці Волинського краєзнавчого музею відкрилась книжкова виставка «Лине свято в кожну хату».

Експонуються видання, які розповідають про багатство обрядів, глибоку символіку, атрибути свят. Представлені збірки колядок, щедрівок, віншувань, що супроводжують неповторні дійства.

Вивченню різдвяно-новорічної обрядовості присвятили свої дослідження відомі етнографи, фольклористи Павло Чубинський, Олекса Воропай, Василь Скуратівський, Ксенофонт Сосенко, Йосип Федас. Невтомним збирачем перлин народної творчості був Олекса Ошуркевич, який досліджував історію волинського вертепу як унікального явища традиційної побутової культури.

Важливі і цікаві відомості про різдвяну звичаєвість містять дослідження волинських етнографів Віктора Давидюка, Олександри Кондратович, а також матеріали наукового симпозіуму «Традиції різдвяної драми в театрі ляльок».

Вся ця література стане у пригоді науковцям, студентам, вчителям, школярам – усім, хто цікавиться скарбами народу і намагається їх зберегти та передати нащадкам.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 446 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]