Головна » 2018 » June » 21 » Легендарна рота «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї
21:56
Легендарна рота «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї
Легендарна рота «Світязь» у Волинському краєзнавчому музеї

У четвер, 21 червня 2018 року, у Волинському краєзнавчому музеї побували бійці роти поліції особливого призначення «Світязь», а також ветерани цього легендарного волинського підрозділу. Учасники бойових дій ознайомились із експозицією музею, яку їм представив провідний науковий співробітник Богдан Зек.

Після екскурсії співробітники поліції відвідали оновлену виставку «Пам’ятай, Україно, героїв своїх», окремий тематичний блок якої присвячений роті «Світязь» і її бойовому шляху в АТО. Бійці підрозділу пригадували вогняні дороги Донбасу, розповідали про історію експонатів і події, які зафіксували фотографії виставки. Комплекс зібраних матеріалів – це заслуга самих бійців підрозділу і його ветеранів, які виявили бажання передати до музею речі, які стали свідками відваги і самопожертви волинян у війні з російським агресором. Про це вже неодноразово писав наш сайт і користуючись нагодою ми вкотре висловлюємо вдячність ветеранам, бійцям роти «Світязь» за подаровані експонати, а найголовніше – самопожертву і залізну витримку проявлену в боях з ворогом.

Нагадуємо, Волинський краєзнавчий музей започаткував проект «Наші Захисники» метою якого є комплектування матеріалів про бойові дії на Донбасі, а також популяризація внеску волинян в обороні державного суверенітету і територіальної цілісності України. Зібрані експонати у майбутньому будуть нагадувати про жертовність і відвагу людей, які є справжніми патріотами нашої країни. Тож запрошуємо до співпраці усіх небайдужих до героїчної історії українського війська і наших славних захисників.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 419 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]