Головна » 2018 » June » 26 » Козачата проходять вишкіл у музеї
10:38
Козачата проходять вишкіл у музеї
Козачата проходять вишкіл у музеї

На базі «Козацького зимівника» експозиції просто неба Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району, понад сто козачат – вихованців Волинської обласної федерації «Спас» (Сергій Гаврилюк) та спортивного клубу «Герць» (Роман Ковальчук), розмістили наметове містечко на березі Рокинівського ставка, – повідомляє «Волинь-нова».

Зранку до пізнього вечора діти різного віку удосконалюють навики, які отримали у своїх спортзалах, в польових умовах. Погруповані на «рої», чітко і злагоджено виконується розпорядок літнього спортивно-оздоровчого табору. Ранковий прорух, водні процедури у нагрітій сонечком воді чистого ставка, де поруч плавають білі лебеді із своїм потомством і смачний сніданок, поступово переходить на вишкільне тренування козацьких бойових мистецтв.

Керівники Зборів і таборування передбачили також і виховний процес. По експозиції Музею їм проводять кваліфіковані і захоплюючі екскурсії науковці Музею. Особливо ретельно молодим вихованцям проводять тематичні екскурсії в центральній експозиції у залі «Історії української державності». Тут дітям на артефактах розкривають утаємничені сторінки нашої історії. Вони усвідомлюють: «хто ми, чиїх батьків, чиї ми діти…».

Команда федерації «Спас» завершила свій вишкіл оригінальним і мужнім екзаменом: ходіння босоніж по розпеченому вугіллю. Не всі пройшли ту небезпечну стежку. В наступний раз, той хто не наважився стати на вогонь Перуна, іншим разом обов’язково подолає страх. Бо мужність у нащадків козацького роду переможе тупе сидіння за планшетом чи комп’ютером.

А ГО школа «Герць» подарувала учасникам традиційного інтерактивного етнографічного обрядодійства «В ніч на Купала», що проходило в Музеї-скансені в день літнього сонцестояння, показовий виступ козацьких бойових мистецтв. Біля 60 юнаків і дівчат просто неба двадцять хвилин дивували присутніх оригінальним козацьким вишколом бойового мистецтва. Це було символом втілення, що КОЗАЦЬКОМУ РОДУ – НЕ МАЄ ПЕРЕВОДУ!

Олександр СЕРЕДЮК,
директор Музею-скансена, вчитель бойового гопака

Категорія: Рокинівський музей історії c/г Волині-скансен | Переглядів: 819 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]