Головна » 2018 » November » 27 » Колекція музею поповнилась матеріалами з історії Державної прикордонної служби України
19:43
Колекція музею поповнилась матеріалами з історії Державної прикордонної служби України
Колекція музею поповнилась матеріалами з історії Державної прикордонної служби України

27 листопада у Волинському краєзнавчому музеї відбулась урочиста передача матеріалів з історії Державної прикордонної служби України. Завдяки командуванню Луцького прикордонного загону, організації ветеранів Державної прикордонної служби України у Волинській області, музейний фонд поповнився реконструкцією однострою отамана 3-ї Волинської кордонної бригади 1918 р., обмундируванням 1990-х – 2000-х рр., військовими відзнаками, хоругвою загону, макетом прикордонного стовпа, стендами, які розповідають про історію становлення Луцького прикордонного загону та багатьма іншими матеріалами.

На заході виступили волиняни – ветерани-прикордонники. Майор у відставці Пневський Валерій Миколайович розповів про те, як йому пощастило віднайти матеріали про 3-тю Волинську кордонну бригаду, яка передислокувалась в Луцьк у 1918 р.

Генерал-лейтенант у відставці, перший командир Луцького прикордонного загону, Почесний прикордонник України, Голова організації ветеранів Державної прикордонної служби України у Волинській області Яворський Аркадій Семенович розповів про становлення охорони державного кордону у перші роки незалежності.

Про завдання, які виконують прикордонники сьогодні присутнім розповів заступник начальника відділу персоналу Луцького прикордонного загону – підполковник Ящук Олександр Миколайович. Він також відзначив грамотами командира загону директора Волинського краєзнавчого музею – заслуженого працівника культури України Силюка Анатолія Михайловича, а також провідного наукового співробітника музею, автора проекту «НАШІ ЗАХИСНИКИ» Зека Богдана Миколайовича.

Присутні на заході студенти Луцького педагогічного коледжу, члени суспільно-політичного клубу «Всесвіт» разом із своїм керівником Кравцем Анатолієм Івановичем, а також вихованці Волинського обласного ліцею із посиленою військово-фізичного підготовкою імені Героїв Небесної Сотні задавали питання військовим та оглянули речі, які відтепер стануть музейними експонатами.

«НАШІ ЗАХИСНИКИ» – проект із популяризації внеску волинян в оборону державного суверенітету і територіальної цілісності України, який направлений і на збір матеріалів про історію українського війська, подвиг волинян в АТО та ООС для створення майбутньої експозиції у Волинському краєзнавчому музеї.

Оголошення про наступний захід у рамках проекту «НАШІ ЗАХИСНИКИ» буде опубліковане на сайті Волинського краєзнавчого музею.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 405 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]