Головна » 2018 » June » 10 » Як у музеї діти готувались до «Князівський бенкету»
13:58
Як у музеї діти готувались до «Князівський бенкету»
Як у музеї діти готувались до «Князівський бенкету»

До Музею історії Луцького братства завітали юні таланти художньої студії «Оле – Арт», керівником якої є пані Ольга Грицюк.

В рамках підготовки до луцького фестивалю середньовічного духу «Князівський бенкет» діти отримали творче завдання: попрацювати над елементами князівських та шляхетських костюмів. Базою для творчості стали портрети вельможних луцьких братчиків авторства художника Олександра Дишка.

Дівчатка із захопленням виконували ескізи костюмів шляхтянок Галшки Гулевичівни та Анастасії Древинської, а також облачення луцько-острозького єпископа Афанасія (князя Пузини).

Хлопчикам більше сподобалось змальовувати образ гетьмана України Івана Виговського та святого Юрія Змієборця з ікони пензля Йова Кондзелевича.

Коли ескізи вже були готові, завідувачка Музею історії Луцького братства Олена Бірюліна ознайомила учнів з експонатами музейної виставки – полотнами і рисунками луцького художника XX ст. Гаврила Остапенка, одного з небагатьох ілюстраторів міста. Споглядаючи картини майстра студійці впізнавали своє місто, слідкували за змінами в його забудові.

Майбутні художники з цікавістю слухали історію рідного краю, активно реагували на запитання, обіцяли особисто розшукати і перевірити стан старих будівель, які відтворив на своїх картинах митець.

Надіємося, що юні гості музею добре підготувались до фестивалю, який пройде в Луцьку цими вихідними.

Катерина Прищепа,
молодший науковий співробітник Музею історії Луцького братства

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 506 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]