Головна » 2018 » November » 22 » До Дня Гідності та Свободи
08:31
До Дня Гідності та Свободи
До Дня Гідності та Свободи

З нагоди Дня Гідності та Свободи у Рожищенському районному історико-краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки «Честь. Гідність. Свобода».

У цей день згадати мужність усіх учасників Майдану, їх безмежну любов до рідного народу та прагнення жити у державі, де поважаються людська гідність, свобода слова, вшанування справжніх героїв України, які віддали своє життя за майбутнє держави зібралися студенти першого курсу Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Гжицького.

Усі охочі мали нагоду побачити світлини та предмети мітингувальників, пригадати, як розпочинався мирний Майдан та як починалось збройне протистояння громадян як реакція на провокації влади та небажання здійснювати реформи у державі.

«Усі ці речі були передані у музей безпосередніми учасниками Революції Гідності. Серед них – низка плакатів, прапори, бруківка, каски, біти та інше. Основний акцент виставки зроблено на плакатах із лозунгами мітингувальників – жителів Рожищенського району» – зауважила директор музею Наталія Патійчук.

Під час презентації виставки, особливу увагу відвідувачів було привернуто до гумової кулі, яка влучила у рожищанина Олександра Петрука під час подій на Майдані.

Варто відзначити, що виставка діятиме до кінця місяця.

Джерело: Рожищенський краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 757 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]