Головна » 2018 » March » 16 » Цінний дарунок музею ікони
21:19
Цінний дарунок музею ікони
Цінний дарунок музею ікони

16 березня 2018 року у Музеї волинської ікони відбулася знакова подія. Голова благодійного фонду «Рідна Волинь» Дмитро Глазунов передав музею сакральну картину «Холмська ікона Богородиці у подіях і фактах» художника з Луцька Володимира Жупанюка.

Картина була закуплена коштом фонду і буде експонуватися у залі, де представлений оригінал Чудотворного образу, пам'ятки візантійського мистецтва ХІ ст. У картині майстерно поєднана давня традиція українського іконопису зображати чудодіяння, якими прославився образ, з написанням персоналій, пов'язаних з її історією.

Сучасний твір Володимира Жупанюка стане для відвідувачів музею яскравим ілюстративним матеріалом з давньої і новітньої історії унікальної пам'ятки. У своїх виступах директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк і завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва відзначили особливу роль Холмської ікони Богородиці в історії української держави впродовж тисячоліть та в об'єднанні віруючих різних християнських конфесій. На згадку про цю урочисту подію Дмитру Глазунову і Володимиру Жупанюку подарували гравертони із зображенням сакральної картини «Холмська ікона Богородиці у подіях і фактах».

Володимир Жупанюк подарував музею та голові фонду «Рідна Волинь» листівки із зображеннях своїх сакральних творів.

Тетяна Єлісєєва наголосила, що виставка «Сакральний живопис Володимира Жупанюка» викликала надзвичайний інтерес у глядачів і її експонування продовжиться.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 700 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]