Головна » 2020 » Квітень » 15

У християнському мистецтві є образи, сповнені глибоким символічним змістом, які відкривають складний і дивовижний світ ідей та уявлень, що сягають глибокої давнини. Протягом багатьох століть до них зверталися художники, розкриваючи людям їхній дивовижний духовний зміст. До таких зображень відноситься і образ Христа у вигляді сплячого Отрока на іконах «Христос Недремне Око».

Однією з найбільших етнографічних збірок Волинського краєзнавчого музею є писанки, яких нараховується понад 3 тис. одиниць зберігання основного фонду. Це та колекція, яка досить часто експонується у виставкових залах і завжди привертає увагу відвідувачів різного віку і різних зацікавлень.

Серед образів Матері Божої, які шанувалися на теренах Волині у давні часи, особливе місце займала ікона Богородиці Римської з домініканського костелу у Луцьку. Вона була однією з ранніх копій древнього образу з римської базиліки Санта Марія Маджоре. Саме до нього Папа Римський Франциск 16 березня цього року здійснив паломництво, аби помолитися про закінчення пандемії короновірусу.

З моменту запровадження карантину стало відомо про наміри уряду радикально скоротити видатки держбюджету на культуру, залишивши лише кошти на утримання інституцій, але попри всі негаразди реконструкція Маневицького краєзнавчого музею продовжується...