Головна » 2018 » Липень » 30

19 жовтня 1975 року близько 20 тисяч українців з Торонто та інших осередків українського поселення в Канаді маніфестували свою любов і пошану до Лесі Українки з нагоди відкриття і посвячення в Гай-парку пам’ятника, автором якого був Михайло Черешньовський з Нью-Йорка, найкращий скульптор української діаспори в США.

Портрет Лесі Українки пензля львівської художниці Генрієти Левицької призначений для першого залу літературного музею Лесі Українки в с. Колодяжне. За задумом авторів експозиції ця робота відкриває експозиційний огляд.

Ця поштова листівка має дуже цікаву історію. На її звороті вказана номінальна вартість і мета благородного заходу: "На розбудову Луцької Української гімназії ім. Лесі Українки". Листівку називали "цеґелка": так цеглинка до цеглинки збиралися кошти на добудову гімназії.

1929 року на основі акварельної роботи художника Івана Іванова "Портрет Лесі Українки" була видана листівка "Леся Українка в юнацькому віці".

Виступити саме у музеї Стравінського було давньою мрією піаніста Матіаса Грумена, і вона здійснилася, але водночас його концерт став визначною подією для міста.