Головна » 2018 » June » 1 » 1 червня – Міжнародний день захисту дітей
09:17
1 червня – Міжнародний день захисту дітей
1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Як ми і обіцяли, напередодні цього дня нова виставка поштівок так званої «дитячої» тематики зустрічає відвідувачів у фойє Волинського краєзнавчого музею. Ви познайомитеся з листівками не лише вітчизняних, а й зарубіжних видавництв (Угорщина, Австрія, Німеччина) першої чверті ХХ століття. Це невелика частка колекції, яка колись належала відомому художникові з Луцька Якубеку Карелу Михайловичу (1923-2008), а нині становить частину його персонального фонду в збірці музею. Побачите, з яким натхненням, любов’ю і добрим гумором малювали діток художники, які створювали цілі серії з одними і тими ж персонажами.

Дитина і казка нерозлучні. Казку можна читати, розповідати, слухати, дивитись. А у далекі нині 1950-ті роки, коли про мультики знали ще не всі, бо ще й телевізорів не було, були ігрові фільми-казки, які ходили дивитись до кінотеатрів; можна було і вдома подивитись кіно – через діапроектори, епідіаскопи. А можна було купити поштові листівки з ілюстраціями до казок, а іноді ще й з текстами тих казок. Таким чином Білосніжка зі своїми гномами, і Буратіно, і Колобок, і Лис Микита, і Вінні Пух, і безліч казкових персонажів та звірят завжди були поряд, так би мовити, під руками. А ще такі листівки завжди були предметами колекціонування. Свого часу велику кількість таких поштівок передав до музею краєзнавець і просто хороша людина Матвіюк Арсен Борисович (1928-2017) з м. Борислава.

Прогрес крокує так стрімко, все змінюється, як картинки-узори в калейдоскопі. Добре, що є музеї, що в музейних колекціях є дуже багато всього цікавого, чим ми раді поділитися з вами, відвідувачами.

Отже, приходьте – побачите!

Ілона Несторук,
старший науковий співробітник відділу фондів Волинського краєзнавчого музею

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 427 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]