Головна » 2016 » October » 13 » Зустріч із захисниками України
19:30
Зустріч із захисниками України
Зустріч із захисниками України

12 жовтня у Кортеліському історичному музеї відбулася зустріч з учасниками АТО «Бережи ти, сину, рідну Україну», присвячена Дню захисника України, яку організували працівники музею, Будинку культури та сільської бібліотеки.

На зустріч прийшли учасники бойових дій на сході України: Сахарчук Василь, Ярошук Микола, Островець Михайло, учні 10 класу Кортеліської школи з вчителем історії Валентиною Краєвською.

Ведучі Ніна Коханюк і Людмила Дордюк вітали присутніх із святом і розповіли про важкі випробування, які випали на долю України, про захисників держави в різні часи, про почесний обов’язок кожного юнака оберігати мир і спокій рідної землі.

Микола Михалевич, директор Кортеліського історичного музею, розповів про військові традиції українського народу та сучасний стан української армії. Він наголосив, що саме завдяки мужності та самопожертві наших солдатів та офіцерів, прикордонників і бійців добровольчих батальйонів, вдалося зірвати плани Путіна, відстояти незалежність і основну частину території України.

Наші мужні земляки разом з іншими бійцями боронили Слов’янськ і Краматорськ, вийшли живими з Іловайського котла, вижили під градом снарядів на Савур-Могилі, пройшли жахливе полум’я Мар’їнки, мужньо тримали позиції біля Дебальцевого, Щастя, Пісок.

Про свій бойовий шлях у складі героїчної 72-ої механізованої бригади розповів Василь Сахарчук. Його бригада однією з перших була відправлена на схід України і просувалася від Маріуполя до Савур-Могили. Підрозділ нашого земляка кілька тижнів стійко обороняв наші позиції під градом ворожих мін і снарядів. Лише після того, як майже не залишилося боєприпасів і більша частина техніки була виведена з ладу, наші хлопці пішли на прорив із оточення.

Свій вклад у захист рідної землі роблять також і наші прикордонники. Про оборону селища Мар’янки, де проходила передова лінія, ділились спогадами Микола Ярошук та Михайло Островець. Їх направляли на півроку в зону АТО, а прийшлось тринадцять місяців обороняти східні рубежі нашої держави. Вони з вдячністю говорили про волонтерів, які допомагали ремонтувати техніку і забезпечували продуктами.

Учні і присутні на зустрічі зацікавлено слухали розповіді наших захисників, задавали їм питання, а також побажали здоров’я, щастя і, щоб ніколи більше їм не довелося воювати.

На закінчення всі оглянули експозицію музею та куточок «Захисники України», присвячений учасникам АТО, і сфотографувалися на згадку.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 796 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]