Головна » 2015 » October » 12 » Запрошують на народні читання «Волинянка Галшка Гулевичівна – фундаторка Києво-Могилянської академії»
10:10
Запрошують на народні читання «Волинянка Галшка Гулевичівна – фундаторка Києво-Могилянської академії»
Запрошують на народні читання «Волинянка Галшка Гулевичівна – фундаторка Києво-Могилянської академії»

   Цього року на Покрову українська та світова наукова-освітня громадськість відзначає 400-літній ювілей Києво-Могилянської академії, у наш час знаного і авторитетного українського вишу. Але чи знаємо ми коли і як історію академічного закладу почали пов’язувати з іменем волинянки Галшки Гулевич?

   13 жовтня о 15-30 в Музеї історії Луцького братства пройдуть народні читання на тему «Волинянка Галшка Гулевичівна – фундаторка Києво-Могилянської академії» (до 440-ї річниці від народження фундаторки і 400-літнього ювілею Академії). Не зважаючи на урочистість ювілею для зустрічі з аудиторією лектором Оленою Бірюліною підготовлено не просту пізнавальну лекцію, а розповідь історика, що базується на первинних джерелах та включає елементи критичного аналізу вже відомого.

   Під час акції аудиторії буде запропоновано виставку оригінальних та фотодокументальних музейних предметів з фондів Волинського краєзнавчого музею та перегляд тематичних слайдів.

   Особливою родзинкою цих народних читань буде місце проведення заходу: в приміщенні Луцького братського монастиря XVII – XVIII ст., в якому свого часу особисто перебувала фундаторка української освіти.

   Після завершення акції гості музею будуть запрошені відвідати підземну церковну усипальницю луцьких братчиків, де згідно заповіту Галшка Гулевичівна була похована.

Зустріч пройде за участі авторів проекту «Імена Луцька», перша серія якого видрукована управлінням туризму та промоцій міста Луцької міської ради.

   Адреса музею: Луцьк, вул. Кондзелевича, 5

   Тел. для довідок: 72-33-71

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 782 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]