Головна » 2016 » October » 12 » Запрошуємо на мистецький проект «Військово-польовий АРТ»
15:55
Запрошуємо на мистецький проект «Військово-польовий АРТ»
Запрошуємо на мистецький проект «Військово-польовий АРТ»

13 жовтня 2016 року в приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбудеться мистецький проект «Військово-польовий АРТ».

У програмі проекту:
15.00 – майстер-класи майстрів народного мистецтва для дітей учасників АТО та їх родин (розпис дощечок, соломоплетіння, сіноплетіння, писанкарство, лялька-мотанка, виготовлення підвіски з тканини)
16.00 – відкриття виставки «Військово-польовий АРТ».

Організатори – управління культури облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури, Волинський краєзнавчий музей.

Довідково:

13 жовтня в приміщенні Волинського краєзнавчого музею розпочинає роботу культурно-мистецький проект «Військово-польовий АРТ», автором і куратором проекту є Віце-президент Асоціації «Україна - Франція», рядовий боєць Національної поліції України ГУНП у м. Києві Павло Ротар, при підтримці Міністерства культури України, Спеціального добровольчого батальйону МВС особливого призначення «Золоті ворота».

За рік існування проект об’єднав більше 70-ти митців народного декоративно – прикладного та ужиткового мистецтва з 22-х областей України.

Метою проекту є накладення проявів українського народного мистецтва на предмети, які мають суто військове походження – амуніція, обладнання, технічні засоби та засоби самозахисту, привезені із зони введення антитерористичної операції. Автор та куратор проекту, Павло Ротар збирав артефакти, що пройшли горнило військових подій, під час служби в зоні АТО, будучи рядовим добровольчого особливого батальйону спеціального призначення «Золоті ворота». З кожної ротації боєць привозив їх до Києва, а звідти індивідуально направляв майстрові. Серед митців, які долучилися до проекту, є учасники бойових дій в зоні ведення антитерористичної операції.

«Військово-польовий АРТ» є прикладом того, як сила життя, прояви краси та гармонії пробиваються через жахи війни та висвітлює ліризм українського народу, що проявляється у вирі сьогодення. В рамках виставок проекту проводяться майстер-класи, арт-терапевтичні заходи для учасників бойових дій та членів їх сімей.

Ми живемо в непростому світі, коли в умовах глобалізації, автентичній і самобутній культурі потрібна допомога у творенні справжнього культурного середовища, що кристалізує довкола себе позитивні виміри світу.

О 15.00 год. в рамках проекту «Військово-польовий АРТ» будуть проведені майстер-класи майстрів народного мистецтва Волині та України.

Запрошуємо долучитись до унікального спілкування в рамках проекту.

Виставка буде діяти до 30 жовтня 2016 року.

Тел. для довідок: (0332) 24-75-82

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 705 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]