Головна » 2018 » October » 12 » Віддані Україні
15:15
Віддані Україні
Віддані Україні

З нагоди Дня захисника України у Камінь-Каширському краєзнавчому музеї був проведений урок мужності «Віддані Україні». У тематичному заході взяли участь учні та викладачі Камінь-Каширського вищого професійного-технічного училища.

Спілкувались про те, чому саме свято Покрови Пресвятої Богородиці обране для святкування Дня захисника України, хто були перші українські лицарі, котрі зі зброєю в руках боронили рідну землю від ворогів, про мужнє українське козацтво, сильних і вольових вояків УПА й про нинішніх воїнів, котрі захищають цілісність і суверенітет держави на її східних кордонах.

Також свято Покрови вважається Днем створення Української Повстанської Армії. Про це йдеться у Постанові Української Головної Визвольної Ради 30 травня 1947 р.:
«В місяці жовтні 1942 р. на Поліссі повстали перші збройні відділи, що дали початок Українській Повстанській Армії.
Для зафіксування цього історичного моменту визнається день 14-го жовтня 1942 року днем повстання УПА.
2. Для вшанування цього моменту день 14 жовтня, що збігається з історичним козацьким святом Покрови, вводиться як святковий день УПА».

Під час уроку мужності учні обговорювали тему діяльності загонів УПА на теренах Камінь-Каширщини. Адже, у 1943 році у с. Хотешів Камінь-Каширського району діяла школа старшин УПА, яка готувала чотових і ройових для групи «Північ».

Учасники заходу ознайомилися з експонатами та подіями Євромайдану, вшанували Героїв Небесної Сотні та захисників України з Камінь-Каширщини, дізнались про волонтерів, котрі є міцною опорою нашого війська, і їх надважливу діяльність.

На завершення заходу відвідувачі переглянули тематичні відеоролики і висловили спільну думку, що 14 жовтня – День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА та День захисника України – свято, котре єднає країну, закликає усіх до згуртованості перед сучасними викликами та загрозами, спонукає наслідувати славні традиції захисників України.

Джерело: Камінь-Каширський краєзнавчий музей

Категорія: Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 538 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]