Головна » 2021 » August » 2 » Відбувся ретроспективний показ кінострічки «Фучжоу», організований Володимир-Волинським музеєм
13:35
Відбувся ретроспективний показ кінострічки «Фучжоу», організований Володимир-Волинським музеєм
Відбувся ретроспективний показ кінострічки «Фучжоу», організований Володимир-Волинським музеєм

У рамках відзначення 1033-ої річниці заснування міста Володимира-Волинського у вестибюлі культурно-мистецького центру відбувся ретроспективний показ кінострічки «Фучжоу» («Очікуючи вантаж на рейді Фучжоу біля пагоди»), організований Володимир-Волинським історичним музеєм ім. О. Дверницького.

Захід розпочався зі вступного слова директора музею Володимира Стемковського, який зазначив, що цією історико-мистецькою акцією музей розпочинає знайомство учнівської та студентської молоді міста з ім’ям талановитого уродженця Володимира-Волинського Валентина Троцюка.

Наукові співробітники музею Ганна Доскоч та Богдан Янович розповіли цікаві факти з історії створення фільму та творчого життя Валентина Троцюка, нашого земляка, актора театру та кіно, котрий зіграв одну з головних ролей – геніального художника Боттічеллі. Результатом спільної творчої роботи талановитого режисера Михайла Іллєнка та цілої плеяди українських акторів і став фільм «Фучжоу»: самобутній, зі своєю індивідуальністю та багатством художніх засобів.

Після закінчення фільму відбулося його обговорення. Думки розділилися, проте присутні одноголосно оцінили талант та майстерну гру Валентина Троцюка. Спогадами про друга своєї молодості поділилися також актор Ярослав Абрамюк та педагог Федір Сподинюк.

Джерело: Володимир-Волинський. Офіційний сайт міста

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 251 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]